Over mij

Holistisch massagetherapeut Josje Fens lacht in de cameraIk ben Josje Fens (zij/haar, die/diens).

In 2018 opende ik mijn praktijk als holistisch masseur, in mei 2022 studeerde ik af als holistisch massagetherapeut bij de Holos Academie. Inmiddels geef ik het vak energetische massage in het eerste jaar van de opleiding.

Als kind verzette ik mij tegen de vanzelfsprekendheid dat bepaalde kleding, speelgoed of activiteiten ‘voor jongens’ of ‘voor meisjes’ zou zijn. En in mijn geval waren dat vaak ‘jongensdingen’. Dit leidde regelmatig tot verwarring bij ‘de buitenwereld’.

Door steeds meer in contact te komen mijn mijn eigen lichaam, de gevoelens én geschiedenis, werd ik mij bewust hoe die ‘buitenwereld’ zich ook in mij genesteld had. Welke verhalen ik mijzelf was gaan vertellen, alsof ik ze zelf bedacht had. Hoe meer ik mijzelf uitnodigde écht binnenin mijn lijf te voelen, hoe meer ik dat bewust werd en weer in contact kon komen met mijn eigen kern.

De afgelopen jaren heb ik de kracht en de wijsheid van het lichaam steeds meer bij mijzelf en anderen leren kennen. Tijdens mijn massages ondersteun ik jou om ook naar je eigen lijf te (leren) luisteren. Door de tijd de nemen en aandachtig te luisteren kom je vaak veel te weten. Mijn massages helpen je die tijd te nemen om naar de taal van jouw lichaam te luisteren. Hoe je je ook identificeert, weet je welkom.

Ik ben aangesloten bij het Holos Netwerk en bij de LVNT.