Queer

Het kan spannend zijn om je (letterlijk) bloot te geven, zeker als jouw verhaal, identiteit of expressie in de buitenwereld vaak tot vragen leidt. Weet dat je welkom bent, precies zoals je bent.

Over mijn werk in mijn praktijk en mijn afstudeeronderzoek naar massagetherapie met transgender en non-binaire personen was ik te gast in de Massage Podcast.

Queer, LHBTIQA+, LGBTQIA+ what’s in a name?
Op mijn website gebruik ik de term queer, queer is kort en makkelijk uit te spreken, en geeft ruimte aan alles wat niet in een hokje past. Daarom ook geen definitie van wat queer precies is.

Is massage(therapie) voor queer personen anders?
Nee. Wel kan het fijn zijn te weten dat je op plek bent waar je open kunt zijn over wie je bent. Of waar je je eigen identiteit kunt onderzoeken, zonder dat je jezelf in een hokje hoeft vast te zetten.

Massagetherapie kan bijvoorbeeld helpend zijn als:
– je weinig contact hebt met je lichaam
– je je (veranderende) lichaam beter wilt leren kennen
– je je eigen (gender/seksuele)identiteit verder wilt onderzoeken
– je het moeilijk vindt jezelf te laten zien
– er iets anders speelt en je het fijn vindt dat jouw genderidentiteit of geaardheid helemaal welkom is

Ik vond het best wel spannend de eerste keer. Ik was wel een beetje bang voor wat er misschien los zou komen. Het bleek veel minder eng dan gedacht! Eerst zat mijn lichaam een beetje om me heen. Nu leef ik in mijn lichaam. En dat voelt heel fijn! Vrienden en collega’s zeggen ook tegen me dat ik er zo relaxed uit zie. Ik kan het iedereen aanraden. – Martin