Massagetherapie

Holistische massagetherapie, een vorm van lichaamsgerichte therapie die je uitnodigt om contact te maken met jezelf, precies zoals je nu bent. Bij massagetherapie is je lichaam de ingang tot wat er nu in je leeft. Dat kan een fysieke ervaring zijn, emotioneel zijn of herinneringen oproepen. Wat er ook gebeurt, ik nodig je uit contact te maken met de sensaties in je lichaam. Door dit samen te doen, ervaar je je lichaam op een andere manier dan alleen.

Bij massagetherapie onderzoek je de sensaties in je lichaam via aanraking. Door op deze manier te luisteren kan dat verandering brengen in het ‘probleem’ (de klacht), of kan jouw eigen houding tegenover het probleem veranderen. Dit geeft ruimte en kan je herstel ondersteunen.

Wanneer massagetherapie?
Vragen waar mensen in mijn praktijk mee komen zijn bijvoorbeeld:

  • Ik vind het moeilijk contact te maken met (de gevoelens in) mijn lichaam.
  • Ik begrijp de gevoelens/sensaties in mijn lichaam niet en zou dat wel willen.
  • Ik heb het gevoel dat ik altijd ‘aan’ sta.
  • Ik heb terugkerende/langdurige  (fysieke) klachten en zou hier graag minder last van hebben.
  • Ik heb last van burn-out klachten en vind het moeilijk de signalen van mijn lichaam te herkennen.
  • Ik heb het gevoel dat gebeurtenissen/ervaringen van vroeger een plek hebben in mijn lichaam/de reacties van mijn lichaam beïnvloeden.
  • Ik heb (cognitieve) therapie gehad en begrijp mezelf nu beter, maar mijn lichaam ‘loopt achter’.
  • Ik voel heel goed aan wat anderen willen of verwachten, maar ik vind het moeilijk te voelen wat ik zelf wil.
  • Er is veel veranderd in mijn lichaam en nu wil ik mijn ‘nieuwe’ lichaam beter leren kennen.

Vraag je je af of jouw vraag/situatie past bij massagetherapie? Neem contact op.

Hoe ziet een sessie er uit?
Een massagetherapie sessie bij Lichaamstaal Utrecht begint altijd met een kort gesprek, waarin je kunt vertellen wat jou bezig houdt. Samen bepalen we welk lichaamsdeel/gebied gemasseerd gaat worden. Tijdens de massage stel ik je zo nu en dan vragen om je te helpen contact te maken met je lijf en pas ik zo nodig de massage aan. Aan jou de uitnodiging te voelen wat er in je lichaam gaande is. Na de massage krijg je de tijd weer rustig terug te komen en eventueel nog iets te vertellen over wat je tijdens de massage ervaren hebt.

Ik maak gebruik van verschillende massagetechnieken, onder andere klassieke massage, energetische massage, bindweefselmassage, holistic pulsing en voetreflexzonemassage. Lees hier meer over de verschillende technieken.