Queer

Het kan spannend zijn om je (letterlijk) bloot te geven, zeker als jouw verhaal, identiteit of expressie in de buitenwereld vaak tot vragen leidt. Weet dat je welkom bent, precies zoals je bent.

Over mijn werk in mijn praktijk en mijn afstudeeronderzoek naar massagetherapie met transgender en non-binaire personen was ik te gast in de Massage Podcast.

Is massage(therapie) voor queer personen anders?
Nee. Wel kan het fijn zijn te weten dat je op plek bent waar je open kunt zijn over wie je bent. Of waar je je eigen identiteit kunt onderzoeken, zonder dat je jezelf in een hokje hoeft vast te zetten.

Massagetherapie kan bijvoorbeeld helpend zijn als:
– je weinig contact hebt met (delen van) je lichaam
– je je (veranderende) lichaam beter wilt leren kennen
– je je lichaam vooral als ‘buitenkant’ ervaart en benieuwd bent wat er ‘van binnenuit’ te voelen is
– je je eigen (gender/seksuele)identiteit verder wilt onderzoeken
– je het moeilijk vindt jezelf (helemaal) te laten zien
– je geweld/discriminatie/grensoverschrijdend gedrag hebt meegemaakt en merkt dat je lichaam hier ook een herinnering aan heeft
– er iets anders speelt en je het fijn vindt dat jouw genderidentiteit, geaardheid, queerheid helemaal welkom is

Ik vond het best wel spannend de eerste keer. Ik was wel een beetje bang voor wat er misschien los zou komen. Het bleek veel minder eng dan gedacht! Eerst zat mijn lichaam een beetje om me heen. Nu leef ik in mijn lichaam. En dat voelt heel fijn! Vrienden en collega’s zeggen ook tegen me dat ik er zo relaxed uit zie. Ik kan het iedereen aanraden. – Martin

Queer, LHBTIQA+, LGBTQIA+ what’s in a name?
Op mijn website gebruik ik de term queer, queer is kort en makkelijk uit te spreken, en geeft ruimte aan alles wat niet in een hokje past. Daarom ook geen definitie van wat queer precies is.

Zelf leren masseren?

Ik organiseer bij de Holos Academie een speciale queer editie van de weekendcursus masseren. Het weekend van 10-11 augustus (lekker bijkomen na de Amsterdam Pride) en het weekend van 12-13 oktober, tijdens het Utrecht Queer Culture Festival.

Lees er meer over op site van Holos:

Introductiecursus masseren – Queer editie