Massage(therapie)

Een massagesessie bij Lichaamstaal begint altijd met een kort gesprek, waarin je kunt vertellen wat jou bezig houdt. Samen bepalen we welk lichaamsdeel/gebied gemasseerd gaat worden. Tijdens de massage stel ik je zo nu en dan vragen over hoe je de massage ervaart en pas ik zo nodig de massage aan. Aan jou de uitnodiging te voelen, te ontspannen en even de drukte in je hoofd naar de achtergrond te laten gaan. Na de massage krijg je de tijd weer rustig terug te komen en eventueel nog iets te vertellen over wat je tijdens de massage ervaren hebt.

Ik maak gebruik van verschillende massagetechnieken, onder andere klassieke massage, energetische massage, bindweefselmassage en voetreflexzonemassage. Lees hier meer over de verschillende technieken.

Het verschil tussen massagetherapie en een ‘gewone’ holistische massage
De sessies zien er in beide gevallen zoals hierboven beschreven uit. Het belangrijkste verschil zit hem in de intentie waarmee je komt. Bij massagetherapie is er een ´probleem´, waar je graag iets mee wilt doen. Dit kan een (langdurige) fysieke, emotionele of mentale klacht zijn of een patroon wat je (steeds) tegenkomt in je leven. Massagetherapie nodigt je uit contact te maken met je lichaam via aanraking. Door op deze manier te luisteren kan dat verandering brengen in het ‘probleem (de klacht), of kan jouw eigen houding tegenover het probleem veranderen. Dit geeft ruimte en kan je herstel ondersteunen.

Wanneer je graag meer contact wil met je lichaam, of zo nu en dan een keer in wil checken met je lijf is een holistische massage heel geschikt.

Mogelijke effecten van massage:

  • ontspanning van je lijf en je geest
  • helpt contact te maken met je gevoel
  • verlichting bij pijnlijke spieren en gewrichten
  • vermindering van stress en spanning
  • verzachtend bij hoofdpijn
  • verbetering van de bloedsomloop