Massagetechnieken

Tijdens de massage maak ik gebruik van verschillende massagetechnieken.
Ook gebruik ik soms technieken uit andere bijscholingen die ik gedaan heb.

Klassieke massage

De klassieke massage is voor veel mensen bekend. De nadruk ligt hier op de (grote)spieren. We onderzoeken samen hoe de spierspanning in een bepaald gebied is. Ik maak hierbij gebruik van lange strijkingen en meer intensieve technieken om dieper in de spier te kunnen voelen. De werkrichting is hierbij richting het hart.

Energetische massage

Bij de energetische massage ligt de nadruk nog meer op het ervaren van het lichaam. De bewegingen zijn vaak van het hart vandaan en zijn over het algemeen minder gericht op de spiergroepen. Deze techniek is heel geschikt om je aandacht naar je lijf te brengen als je veel ‘in je hoofd’ zit. Ook wanneer een gebied heel gevoelig, of beladen is kan de energetische massage heel geschikt zijn.

Holistic pulsing

Holistic pulsing is een techniek die ook met kleding aan toegepast kan worden. Het is daarom heel geschikt als je wel behoefte hebt aan meer contact met je lichaam via aanraking, maar het (nog) niet goed voelt om daarbij je kleding uit te trekken.
Bij Holistic pulsing wordt via zachte of harde pulsen (een soort schudden) het hele lichaam in beweging gebracht. Het zet al het water in je lichaam in beweging. Je kunt ervaren waar je lichaam makkelijk beweegt en waar dat moeilijker gaat. Door de aanhoudende puls krijgt je lichaam de tijd om te verzachten.

Psoasmassage

De psoasspier is een diepliggende spier, die nauwelijks direct te masseren is. Door in het gebied van de psoas te masseren kun je contact maken met de spier en met de in dit gebied opgeslagen emoties en herinneringen. De psoasspier is de enige spier die zowel aan je bovenlichaam als aan je onderlichaam hecht. Een spier die belangrijk is bij zitten en lopen en bij je algemene houding. Daarnaast is het een spier die snel reageert op stress, schrik en trauma. De psoas wordt ook wel ‘de spier van de ziel’ genoemd.

Voetreflexzone massage

Bij de voetreflexzone massage masseer ik de voeten. Volgens de voetreflexologie wordt het hele lichaam weerspiegeld in je voeten, mede door de vele zenuwuiteinden en energiebanen die in je voeten lopen. Door de voeten te masseren raak ik het hele lichaam aan. Het is interessant je af te vragen wat je voeten eigenlijk voor je betekenen. Hoe ga je om met je voeten? Tijdens de massage ligt de nadruk op het ervaren van de voeten. Ik heb kennis van de reflexzones, maar mijn massage is geen voetreflexzone therapie, die gericht is op herkennen of genezen van lichamelijke klachten door middel van stimulatie van de reflexpunten.

Bindweefsel massage

Bindweefselmassage is gericht op de laag tussen de huid en de spieren, het bindweefsel. Door het oppakken en rollen van de huid wordt het bindweefsel losgemaakt. Deze techniek wordt heel verschillend ervaren. Sommige mensen ervaren het als heel prettig en verruimend. Voor andere mensen is het een intensieve en pijnlijke massage. Het bindweefsel is via zenuwbanen verbonden met spieren en organen in het lichaam. Deze massage kan dan ook veel losmaken op andere plekken in het lichaam. Je zou kunnen zeggen dat het losmaakt wat er ‘onderhuids’ bij je leeft.

Chakramassage

Chakramassage geeft aandacht aan de 7 chakra’s in je lichaam. Een chakra is een energiecentrum in je lichaam. Van je stuitje tot je kruin zijn 7 chakra’s te vinden. Ieder chakra correspondeert met bepaalde emoties en organen. Door, letterlijk, stil te staan bij ieder afzonderlijk chakra kun je ervaren welke verschillen je voelt.

Heb je interesse in een specifieke techniek, geef dit dan aan wanneer je een afspraak maakt.